Bankalar, borsayı yükseltti

Bankacılık sektörü hisselerindeki yükseliş, endekse de yansıdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL -  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yatay açılışın ardından günün ikinci yarısında gelen alımlarla bir miktar yükseldi.
 
Bayram tatili döneminde global piyasalarda alım ağırlıklı bir seyir izlenirken dün itibarıyla ABD'den başlayan ve bu sabah Japonya'dan gelen olumsuz dış ticaret verisi İMKB'nin temkinli bir seyirle güne başlamasına yol açtı.
 
İMKB'nin yükselişinde lokomotif görevi gören bankacılık endeksinin bugün  yine endeksi yukarı taşıdığı görüldü. Bankacılık endeksi günü yüzde 1,08 oranında  yükselişle kapatırken sınai endeksinin yükselişi ise yüzde 0,30 oldu. Banka  hisselerinden özellikle Halkbank'ın yüzde 2'ye yaklaşan yükselişi ve Garanti  Bankası'nın yüzde 1,58'lik yükselişi endeksin performansını olumlu etkiledi.
 
İlk seansta 65500-66000 aralığında yatay bir seyir izleyen İMKB 100 Endeksi, ikinci seansta artan alım baskısı ile bu yılın en yüksek seviyesi olan 66340 gördü. Ulusal 100 Endeksi günü yüzde 0.53 veya 350.37 puan artışla 66108.84 puan seviyesinde tamamladı. İşlem hacmi birinci seansta 603.737.336 TL, ikinci seansta 762.283.295 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.366.020.631 TL olarak hesaplandı. 
 
Fed kararı bekleniyor
 
Yurtdışında Yunanistan Başbakanı Samaras'ın Avrupalı liderler ile bu hafta yapacağı görüşmeler öncesinde hacimsiz ve sıkışık bir seyir izlenirken, Avrupa Merkez bankalarının Avrupa ekonomilerini destekleme konusunda adım atacakları yönündeki spekülasyonlar düşüş hareketini sınırladı. Bayram tatili sırasında yurtdışı piyasalarda  yaşanan yükseliş hareketi İMKB'de alımların ağırlık kazanmasına neden oldu.
 
Yurtdışında ABD verisinin ardından bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı kararları beklenirken, yurtiçinde TCMB'nin  geçen hafta aldığı kararların piyasada olumlu algılanması ve yurtdışında Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) tahvil alım programı beklenmesi bir miktar iyimserlik yarattı.  
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir