Bankaların ATM'leri ortak kullanması gündemde

Operasyonel giderlerin daha iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen TBB Başkanı Aydın, 3-4 bankanın ATM ve POS ortaklığı yapmasının 1 milyar doları geçen tasarruf sağlayacağını bu konu üzerinde çalışma yapabileceklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ortak ATM kullanımı ile önemli tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Sadece 3-4 bankanın ATM ve POS ortaklığı yapması durumunda yıllık 1 milyar doları geçen tasarruf sağlanabileceğini söyleyen Aydın, "Bir ATM 20 bin dolar. Sektörde 20 bin civarında ATM var. Belki fizibıl olanı 10 bin ATM'dir.Bu ülkeye 10 bin ATM daha gerekip gerekmediğini artık sorgulayacağız. Belli konsolidasyonları yapmamız lazım. Bunlar için ciddi gayret göstereceğiz" dedi.

Ziraat Bankası olarak bazı bankalarla üye işyeri konusunda ortak bir çalışmaya geçebileceklerini belirten Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta genel müdür olduğum banka olmak üzere, ülkenin bilançosuna daha çok etki eden hususları ön planda tutacağız. Velev ki az buçuk piyasadan pay kaybetsek de, birkaç müşteri başka kardeş bankaya gitse de biz buralardaki iş tutuş biçimimizi tanzim etmeyi düşünüyoruz. Sektörün ciddi biçimde belli oyuncularının bu konudaki çalışmaya katılacaklarını ümit ediyorum. Zaten bazı bankalarımız ortak POS kullanımıyla ilgili birlikte hareket ediyor. Yani faizlerin daha aşağı yönlü oluşunu sağlayabilecek operasyonel giderleri daha iyi yönetme konusunda çalışmalarımız var"