Belirsizlik risk yaratıyor

Japon ekonomisi için iyimser görüşünü devam ettiren Kuroda, "Japon ekonomisinin, ihracat ve üretimde toparlanmayla birlikte ılımlı şekilde büyümesi büyük olasılık" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, ekonominin BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ivmesini devam ettirdiğini, ancak global ekonomideki belirsizlikten kaynaklı olarak risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi.

Kuroda açıklamasında, özel sektörü tüketiminin bir miktar ivmenin gerisinde olduğunu ve bunun bazı şirketlerin mal ve hizmetlerinin fiyatlarını artırmaktan çekingen davranmalarına yol açtığını da vurguladı.

Nagoya'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Kuroda, "BOJ güçlü parasal gevşeme izlemeye ve ekonomiyi, fiyatları, finansal gelişmeleri hesaba katarak yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ivmeyi devam ettirmek için uygun şekilde politika ayarlamaları yapmayısürdürecek" diye konuştu.

Kuroda konuşmasında ayrıca, şirketler ve sendikalar arasında gelecek yılın ücret artışları için yapılacak müzakerelerin Japınya'nın yüzde 2 enflasyon hedefine gidişinin hızlı şekilde olup olmayacağını belirleyeceğini de vurguladı.