Bir haftada yüzde 14 değerlendi

THY hisselerinde yükseliş devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliyetlerinin büyük kısmını yakıt giderlerinin oluşturduğu Türk Hava Yolları (THY) petrol fiyatlarında gözlenen düşüş ve bedelsiz sermaye artışının etkisiyle hafta başından bu yana yükselişini sürdürürken, ilk seansı yüzde 5.29 primle 7.56 liradan tamamladı.

THY, hisse işlem hacminde de ilk sırada yer aldı. Böylece, THY hisselerinde hafta başından beri toplam yükseliş yüzde 14'ü buldu. Aynı dönemde BIST-100'deki yükseliş ise yaklaşık yüzde 3 oldu.

FinansInvest Analisti Gaye Abidin, THY hisselerinin görece düşük petrol fiyatlarının yanı sıra sermaye artışından kaynaklandığnıı belirterek, "Bedelsiz sermaye artışında normalde hissedarlar için değişen bir durum yok. Ancak özellikle yerli yatırımcılar bedelsiz sermaye artışını seviyor. Hisse fiyatını ucuzlamış gibi değerlendirip bu algıyla alım yapıyorlar" dedi.

Ödenmiş sermayesini yüzde 15 bedelsiz artışla 1.2 milyar liradan 1.38 milyar liraya çıkaran THY'de, bedelsiz pay dağıtımı dün başlamıştı. Geçen hafta ise 107 dolara yaklaşmasının ardından bu hafta başında 100 doların altına gerileyen brent petrol bugün 102 dolar seviyesinde.

Diğer yandan, Morgan Stanley, THY'nin hedef fiyatını 7.4 liradan 8.7 liraya, tavsiyesini ise "endekse paralel getiri"den "endeks üzerinde getiri"ye yükseltti.
         

Bu konularda ilginizi çekebilir