Birleşmede ilk gün başarılı

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. (VOB) ile Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın (VİOP) Borsa İstanbul AŞ çatısı altında birleşmesinin ardından ilk işlem günü başarılı bir şekilde sonuçlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Borsa İstanbul AŞ çatısı altında dün itibariyle gerçekleştirilen Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. (VOB) ile Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) birleşmesinin ardından ilk işlem günü başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, VOB ile VİOP alım-satım platformlarının birleşmesinin ardından ilk işlem gününün sonunda VİOP’ta 640 milyon 555 bin liralık işlem hacmine ulaşıldı.

Birleşmenin ardından sistemin sorunsuz olarak çalıştığı ifade edilen açıklamada, üyelerin erişimini ve sistemin işleyişini etkileyen herhangi bir soruna rastlanmadığı vurgulandı.

VİOP’ta ilk günün sonunda elde edilen verilere göre günlük işlem hacmi 640 milyon 555 bin 480,61 lira olurken, sözleşme adedi bazında işlem miktarı 86 bin 419 adet ve toplam emir sayısı 23 bin 24 oldu.

Birleşmenin ardından Türkiye’deki tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri, Borsa İstanbul VİOP bünyesinde tek bir alım-satım platformunda işlem görmeye başladı.