BOJ güçlü parasal genişlemeyi sürdürecek

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, BOJ'un güçlü parasal genişlemeyi ısrarcı bir şekilde sürdüreceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, enflasyonun yüzde 2 hedefinin çok gerisinde kalmasının nedeni olarak şirketleri gösterdi.

Şirketlerin kısa vadede sermaye harcamalarını artırma yoluyla verimliliği yükselterek istihdam maliyetlerinin daha yukarı gitmesini engellediklerini ve bu yolla fiyat artışları yapmaktan kaçındıklarını öne süren Kuroda, "Şirketlerin ücretler, fiyatlar konusunda duruşları hala ihtiyatlılar, ancak bu sonsuza kadar devam edemez. Er ya da geç ücretleri ve fiyatları artıracaklar" diye konuştu.

BOJ'un fiyat istikrarının yakalanmasına doğru ivmeyi devam ettirmek için gerektiğinde politikada ayarlamalar yapabileceğini, ancak fiyat ivmesinin cari politika çerçevesiyle desteklenebileceğini inandıklarını da belirten Kuroda, "Cari politikada yeni bir geniş kapsamlı gözden geçirmeye ihtiyaç yok. Şu aşamada ek gevşemeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kuroda ayrıca, cari politikanın uygun olduğu değerlendirmesinin BOJ'un ekstra gevşemeyi hiç bir zaman düşünmeyeceği anlamına gelmediğini de vurguladı.

'Hedef enflasyon' 2019'a kaldı'Hedef enflasyon' 2019'a kaldı

Asya borsaları BoJ sonrası pozitifAsya borsaları BoJ sonrası pozitif

 

Bu konularda ilginizi çekebilir