Borsa artıya geçti

Güne hafif ekside zayıf bir başlangıç yapan Borsa İstanbul, açılış sonrası gelen alımlarla yükselişe geçti ve sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 221 puan artışla girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güne hafifi eksiyle başlayan BIST 100 endeksi ABD tahvil faizlerindeki gevşemeye paralel gerileyen yurtiçi tahvil faizlerden aldığı destekle günün ilk yarısını yüzde 0,29 yükselişle 76.607 seviyesinden kapattı.

BIST’te TL’deki değer kaybı nedeniyle tepki yükselişi sınırlı kalıyor.

Dolar kuru, öğle saatleri itibariyle tarihi zirve 3.64 seviyesine yakın 3.62 seviyelerinde seyrediyor.

Bugün ABD’de yoğun bir veri gündemi olacak. Tarım dışı istihdam, saatlik kazançlar ve fabrika siparişleri günün önemli verileri olacak.

Şeker Yatırım'dan yapılan öğle arası değerlendirmesinde piyasalar için şu ifadelere yer verildi;
"Beklentilerden yüksek verilerin yurtiçi piyasalar üzerinde satış baskısına neden olması beklenir. Aksine beklentiye paralel ve zayıf verilerin en azından BIST’e ve faizlere pozitif yansıması beklenir. ABD tahvil faizleri ve DXY endeksindeki hızlı geri çekilmeye rağmen yurtiçi tahvil faizlerindeki düşüş şuan için sınırlı kalmış durumda. Bunda TL’deki değer kaybı etkili oluyor. Yurtiçi tahvil faizlerinin daha güçlü bir şekilde gevşeme eğilimine girmesi durumunda BIST’te tepki yükselişinin daha güçlü olması beklenir. Endekste kısa vadeli kar satışları momentum kaybetse de tepki yükselişi sonrasında tekrardan gündeme gelebilir. Petrol fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin güçlenmesi durumunda gelişmekte olan ülke piyasaları içinde TL varlıkların sınırlı da olsa negatif ayrışma göstermesi beklenmelidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir