Borsa "çelik vergisi" ile düştü

Küresel piyasalar ABD'nin çelik ithalatına getireceği ilave gümrük vergisinin etkisi altında. Söz konusu karar dolar ve borsaların değer kaybetmesine neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi sürekli müzayede işlemlerine verilen araya küresel pay piyasalarındaki düşüşün etkisiyle yüzde 0,61 değer kaybıyla girerken, dolar/TL yatay seyrediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin ithal ettiği çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ardından dolar endeksi yaklaşık 6 haftanın zirvesinden geriledi.

Salı günü Fed Başkanı Powell'ın yaptığı "şahin" tondaki açıklamaların ardından yükselişe geçen ve dün 19 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 90,90'a çıkan endeks, bugün 90,15'te yer alıyor.

Dolar endeksindeki gerilemeye paralel olarak dolar/TL dün gördüğü 3.82'den 3.81'in altına geldi. Günün ilk yarısında sakin seyrin izlendiği kur saat 13:00'da 3.8085'te yer aldı.

Trump'ın açıklaması sonrası sert düşüşlerin görüldüğü ABD ve Asya borsalarını izleyen BIST 100 ise satıcılı fiyatlanıyor.

Endeks, gün ortasında yüzde 0,61 düşüşle 116.910 puanda yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir