Borsa güne ekside başladı

Yurtiçi piyasalar, yarın gerçekleşecek PPK toplantısı öncesinde sakin bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Yarınki Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde dolar/TL 2,68 - 2,71 arasında dalgalı bir seyir izlerken, Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise dün banka paylarında etkili olan satışlara karşın günü yüzde 0,14'lük sınırlı bir düşüşle tamamladı. 

Bu sabah itibariyle baktığımızda, hafif düşüşle açılsa da borsada sakin seyrin devam ettiği gözleniyor.

Borsa İstanbul 100 endeksi, güne 183 puan düşüşle 82.119 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,22 oranında değer kaybetti.

Teknik seviyeler

Özellikle banka paylarında döviz kurlarına duyarlı seyrin devam ettiğini ifade eden analistler, endeksin 82.000 ve 83.600 seviyelerinin takip edileceğine değinerek, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğine dikkati çekiyor. 

VİOP'ta ilk işlemler ekside

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.6 düşüşle 99.9250 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 0.21 yükselişle 2.7159 seviyesinde seyrediyor.

Merkez'den bir değişiklik beklenmiyor

Merkez Bankası’nın kurların mevcut seyri sebebiyle faiz indirimi, seçim nedeniyle de faiz artışı yönünde bir aksiyon almasını beklenmiyor. 

Geçtiğimiz hafta TCMB’nin TL zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışı ve döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirimi gündemine alacağını açıklaması, ek tedbirlerin gelmesi ihtimalini de değerlendirmemize sebep olmakta. 

Fakat analistler faiz artırımı dışındaki tedbirlerin piyasa üzerinde kalıcı bir rahatlama sağlaması ihtimalini düşük buluyor. Seçim öncesinde, büyüme ile ilgili endişelerin arttığı bu dönemde faiz artırımı da pek mümkün görünmüyor.