Borsa güne satıcılı başladı

Borsa, kurdaki yükselişle beraber güne hafif satıcılı yatay bir başlangıç yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim nedeniyle yatırımcılarda artan risk algısı piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 180 puan düşüşle 90.472 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kaybetti.

Borsa, referandum sonucunun daha önceden fiyatlanmış olması ve Avrupa Birliği ile ilişkilerde baskı yaratabilecek olan idam konusunun yeniden gündeme gelmesi nedeniyle dün yüzde 0.66 ile sınırlı artış kaydederek 90,653.8 puandan kapanmıştı.

Bugün yurtdışı piyasalar tatilden dönecekler ve iç piyasadaki seyir biraz da buradan gelecek etkileşimlere bağlı olacak.

TL kazanımlarını geri verdi

ABD tarafında Hazine Bakanı Mnuchin'in yaptığı açıklamalarda, "güçlü Doların uzun vadede iyi birşey olduğu" vurgusu yapması ile küresel piyasalarda ABD Doları yükselişe geçti.

Buna bağlı olarak da TL'nin halk oylaması sonrasındaki kazançlarını geri verdiği görülüyor. Bugün 3,7151'i gören dolar/TL, sonrasında 3.69 seviyelerine gevşedi.

Piyasaların gündemi

Yurt içinde ekonomik veri bakımından bugün bir hareketlilik beklenmezken, referandum sonrası gelişmeler takip edilecek.

Yurt dışında ise 15:30'da ABD'den açıklanacak olan yeni konut inşaatları ve inşaat ruhsatları verileriyle beraber 16:15'te açıklanacak olan sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verileri takip edilecek.

Aynı zamanda Kuzey Kore'nin pazar günü gerçekleştirdiğibaşarısız füze testinin ardından jeopolitik gerginliğin ne yönde gelişeceği takip edilecek.

Altın 5 ayın zirvesinden döndüAltın 5 ayın zirvesinden döndü

 

Petrol fiyatları gevşediPetrol fiyatları gevşedi

 

Dış borsalar yön arıyorDış borsalar yön arıyor

 

Dolar güne hareketli başladı Dolar güne hareketli başladı