Borsa İstanbul, EBRD ile anlaştı

Borsa İstanbul ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), bölgesel sermaye piyasalarını geliştirmek için güçlerini birleştiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İşbirliği çerçevesinde, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Phillip Bennett, 10 Mayıs 2013 tarihinde bir Mutabakat Zaptı imzaladı. 

Borsa İstanbul ve EBRD'nin bu ortak girişimi, bölgedeki borsalar ve sermaye piyasaları altyapısına yönelik potansiyel ortak yatırım olanakları ile birlikte EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelere teknik yardım sağlanması gibi alanları içeriyor. İşbirliğinin özellikle Batı Balkanlar, Orta Asya ve Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerini kapsaması planlanıyor.

Bu girişimlerin, yerel ve bölgesel sermaye piyasalarının gelişimini güçlendirmekle birlikte Borsa İstanbul'un rolünün Türkiye'nin ötesine taşıması ve İstanbul'un finansal bir merkez ve bölgesel bir iş ve yatırım merkezi olarak konumunu desteklemesi bekleniyor.

EBRD'nin Yıllık Toplantıları ve İş Forumu vesilesiyle İstanbul'da bulunan EBRD'nin Birinci Başkan Yardımcısı Phillip Bennett "Bu Mutabakat Zaptı, bölgemizdeki borsaların ve küçük ekonomilerdeki sermaye piyasalarının gelişiminin ve desteklenmesinin yollarını araştırmak için bize bir fırsat sağlayan önemli bir adımdır. Daha derinleştirilmiş bir bölgesel entegrasyon, sermaye piyasalarının gelişmesine, bölgede daha fazla şeffaflık yaratılmasına ve bunun sonucu daha fazla yatırımcı ilgisinin çekilmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ise, "Borsa İstanbul bölgesinin en fazla likiditeye sahip ve hızlı büyüme gösteren pazarı. Bununla birlikte bölge borsaları ve sermaye piyasaları ile yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Bölgedeki sermaye piyasalarının altyapısının gelişmesine katkıda bulunacak ve kendi bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi bu piyasalarla paylaşma fırsatı yaratacak bu mutabakat zaptını imzalamaktan büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir