Borsa Powell sonrası primle açıldı

BIST 100 endeksi Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla artan risk iştahından bulduğu destekle haftaya yükselişle başlarken, gözler bugün başlayacak ABD-Çin müzakerelerine çevrildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,69 değer kazancıyla 89.444 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 1,25, holding endeksi yüzde 0,65 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 7,99 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0,26 ile ticaret oldu.

Cuma günü, dünya borsalarındaki değer kazançları ve banka hisselerinde yoğunlaşan alışların etkisiyle yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,64 değer kazancıyla 88.830 puandan tamamlamıştı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın geçen haftaki konuşmasında "Fed sabırlı olacak ve esnek politikalar ile hazırlıklı olacak" ifadesini kullanmasının küresel piyasalardaki risk iştahını artırdığını belirterek, bu hafta Fed üyelerinden gelecek açıklamaların yatırımcıların gündeminde olmaya devam edeceğini kaydetti.

Analistler, ABD ve Çinli yetkililerin Pekin'de başlayacakları ticaret müzakereleri ile Suriye'deki gelişmelerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını söyledi.

Petrol Pekin'den gelecek açıklamalara odaklandıPetrol Pekin'den gelecek açıklamalara odaklandı

Haftaya başlarken risk iştahını destekleyen 4 unsurHaftaya başlarken risk iştahını destekleyen 4 unsur