Borsa yükselerek açıldı

Son 3 gündür düşüş yaşayan Borsa İstanbul, küresel piyasalarda yaşanan yükselişlerin etkisiyle haftanın son işlem gününe alımlarla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalar, Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda alınacak faiz kararı için kritik öneme sahip olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde hafif alıcılı açılış yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 328 puan artışla 89.331 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,37 oranında değer kazandı.

Borsa İstanbul, kâr satışlarının etkisini artırması ve döviz kurları ile faizlerdeki yükseliş eğiliminin negatif etkisiyle son 3 gündür kayıplarla kapanıyor. BIST 100 endeksi, dünü yüzde 0,54 azalışla 89.003 puandan tamamlamıştı.

Analistler, küresel piyasalarda gelecek haftaki Fed toplantısı öncesinde volatilitenin arttığını belirterek, buna bağlı olarak risk iştahında azalma gözlendiğini ifade belirtiyor.

Diğer taraftan dolar/TL, TCMB'nin yüzde 9.25 seviyesindeki BIST kotasyondan fonlama yapmamasının ardından gerilerken, piyasalar gelecek hafta yapılacak olan ve faiz artırımına kesin gözüyle bakılan Fed toplantısı öncesi bugün saat 16:30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine odaklandı.

Bu sabah itibariyle dolar kurunda ilk işlemler 3.75 seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşiyor.

Küresel piyasalarda gözler yine ABD'ye çevrildiKüresel piyasalarda gözler yine ABD'ye çevrildi

 

Dövizde tansiyon düştüDövizde tansiyon düştü

 

Bu konularda ilginizi çekebilir