Borsa yüzde 1 düşüşle kapandı

Yurtdışı borsalar ve seçim belirsizliğiyle gerileyen endeks TL'deki güçlenmeyle bir miktar toparlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya başta olmak üzere Avrupa tahvil getirilerinde gözlenen yükseliş global borsaları baskılarken; yurtdışı borsalardaki satışlar, TL'deki hareket ve haftasonundaki seçim öncesi siyasi tabloya ilişkin belirsizlik endekste dalgalı seyire neden oldu. Gün içinde Avrupa borsalarına paralel kayıpları bir ara yüzde 2'yi bulan endeks, TL'de gözlenen güçlenmeyle kayıplarının bir kısmını geri aldı. BIST-100 endeksi günü yüzde 1.07 düşüşle 82,499 puanda tamamladı.

Kurda seçim öncesi dalgalı seyir arttı

Sabah saatlerinde 2.7050 üzerine kadar tırmanan dolar öğleden sonra ABD'den iyimser veriler gelmesine rağmen neredeyse 400 pipslik bir düşüşle 2.6670 seviyelerine kadar geriledi. Kamu bankalarının yüksek miktarda döviz sattığı söylentisi piyasada yayılırken bir uzman "Piyasanın geri kalanından bağımsız bir hareket gözlüyoruz” dedi. 

Bir uzman: "Dalgalanmalar bugün ve seçim sonrası bir kaç gün daha sürebilir. Küresel bazda USD endeksinin değer kaybetmesi USD/TL’yi gevşetmesinde etken olurken gevşemelerin devam etmesi beklenebilir. Gevşemelerin devam etmesi durumunda 2.6650 ve 2.6555 seviyeleri, olası toparlanma durumunda ise 2.6820 seviyesi izlenebilir" dedi.