Borsa yüzde 1 prim yaptı

Gün içerisinde 67.500 direncini aşmaya çalışan endeks, günü 627 puan artışla 68.062 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB alıcılı seyir izlediği günü yüzde 1'e yakın primle tamamladı. Gösterge faiz yüzde 7.6 seviyelerine çekilirken, Dolar 1.81'in üzerinde kaldı.

Endeks için önemli gösterge kabul edilen 67,500 seviyesinde tutunmasının etkisiyle ikinci seansta hızlanan alımlarla karşılaşan İMKB; olumsuz sanayi üretimi verisine karşın yurtdışından pozitif ayrışarak yüzde 1'e yakın yükseldi.

İMKB-100 endeksi günü yüzde 0.93 yükselişle 68,062.86 puanda tamamlarken, Bankacılık endeksi yüzde 0.82, Sanayi endeksi ise yüzde 0.64 yükseldi.

Toplam sanayi üretiminin artış beklentilerinin aksine daralmasının ardından TCMB'nin faiz koridorunu daraltacağı ve faizleri uzun süre düşük tutacağı beklentisiyle gösterge faiz gerilerken, TL paritenin de etkisiyle dolar karşısında bir miktar değer kaybetti.

Gösterge faiz yarın valörlü son işlemlerde yüzde 7.63'e indi.

Serbest piyasada dolar 1.8150 liradan, euro 2.3450 liradan günü tamamladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir