Borsada kar satışları arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan ancak ilk seansı yüzde 0,35'lik düşüşle tamamlayan BIST 100 endeksi ikinci seansta gelen güçlü kar satışlarının etkisi ile düşüşünü hızlandırdı.

İkinci seansa da düşüşle başlayan BIST 100 endeksi bankacılık endeksine gelen güçlü satışların etkisi ile düşüşe geçerek cuma günkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 2'ye yaklaşan kayıpla en düşük 90.105 puanı gördü.

BIST 100 endeksi şu dakikalarda gelen tepki alımları ile 90.400 puan seviyelerinde bulunuyor. Bankacılık endeksinde ise kayıplar yüzde 3,40'a yaklaşırken şu dakikalarda bankacılık endeksi 190.100 puan seviyesinde bulunuyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Garanti Yatırım Araştırma Müdürü Özgür Yurtdaşseven, kredi not artırımı sonrasında kısa vadede önemli bir katalizörün bulunmayışının kar satışlarını gündeme getirdiğini belirterek, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve buna bağlı olarak faiz indirim beklentilerinde bozulma yaşanmasının tahvil piyasasını etkilediğini söyledi.

Yurtdaşseven, "Bu etkileşimin de olaylı bir şekilde düzeltme potansiyelinin bulunduğu Borsa İstanbul tarafında kar satışlarını etkilediği görülüyor. Bu noktada tepki yükselişleri görülebilir. Ancak tepki alımlarına karşın 91500-92000 bandının aşılamaması halinde düzeltme devam edecektir" dedi.

Turkish Yatırım Araştırma Müdürü Mehmet Baki Atılal ise, BIST 100 endeksinde geçen haftanın son iki günü başlayan zayıf performansın devam ettiğine dikkati çekerek, "Kısa vadeli teknik göstergeler zaten bir düzeltme sinyali veriyordu. Kısa dönemde beklentilerin azalması, rekor seviyelerinin görülmesi, piyasalarda kar realizasyonlarını da beraberinde getirmekte. Dirençlerimizi bankalarla kırmıştık realizasyonunda bankalardan başlamış normal" değerlendirmesinde bulundu.