Borsada kayıp yüzde 1'i geçti

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yatay bir seyir izledi. İkinci yarıda önce bir miktar yükselen Borsa İstanbul, ardından satış baskısı ile geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güne karışık bir başlangıç yapan Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, 75000 civarında yatay seyir izledi. İkinci yarıda satışlarla gerileyen ve en düşük 74105 puanı gören gören BIST 100, günü 74193,07 puan ile (yüzde 1,12) 843,83 puan ekside tamamladı.

İşlem hacmi 4.511.308.276 TL olarak gerçekleşti.

Güne yatay bir seyirle başlayan Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını beklemeyi tercih etti.

TCMB'nin faizi beklentilerin üzerinde artırması dolar/TL kurunda gerilemeye yol açarken, Borsa İstanbul'da bir miktar yükselişe neden oldu. Ancak Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geçici olarak durdurulmasını istediğine ilişkin haber dolar/TL kuru ile Borsa İstanbul'daki hareketi sınırladı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in Avrupa Parlamentosu kararı ile ilgili açıklamaları takip edilirken, Borsa İstanbul'da satış baskısı, dolar/TL kurunda hızlı hareketlilik gözlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir