Borsada seçim öncesi son viraj

Seçim öncesi son dönemeçlere giren borsa hafif satışla açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hafta sonu yapılacak olan seçimlere yoğunlaşan Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi, güne 556 puan düşüşle 82.836 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,67 oranında değer kaybetti. 

Seçimler öncesinde, Fed'in Beige Book raporu ile beraber 2.70 sınırına dayanan dolar ve bugün açıklanacak olan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin dün piyasalardaki volatiliteye dair çok endişeli olmadıklarına yönelik açıklamaları sonrasında euro yükselişe geçti. Bununla beraber Fed'in dün akşam saatlerinde açıkladığı Beige Book raporunda ılımlı büyümenin devam edeceği beklentisiyle dolar da uzun bir aradan sonra ilk defa 2.70 seviyesini test etti.

Oyak Yatırım araştırma raporunda, "Dün pozitif seyir izleyen BIST'de hafta sonu genel seçimlere yönelik belirsizliğe bağlı olarak yükseliş momentumunun kalıcı olmasını beklemiyoruz" yorumu yapıldı.

Teknik olarak bakıldığında ise analistler, BIST 100 endeksinin 82.500 puanın üzerinde kalması durumunda pozitif görünümün korunacağını ve 85.000 direncinin tekrar gündeme gelebileceğini ifade ediyor. 

BİM Birleşik Mağazalar'ın hisse geri alımının Genel Kurul'da gündeme getirileceği duyurusunu yapmasının ardından şirket hisseleri bugün hareketli bir gün geçirebilir.

VİOP'ta ilk işlemler ekside

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Haziran sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.56 düşüşle 102.3000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Haziran sonu kontratları ise yüzde 0.51 yükselişle 2.7199 seviyesinde seyrediyor.