Borsada yükseliş yüzde 2'yi aştı

BIST-100'de MB faiz kararı ve siyasilerin eleştirilerinin yumuşama algısı tepki alımlarını destekledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsada geçen haftaki sert satışlara tepki alımı sürerken, bu yükselişe TCMB'nin beklentilere paralel kısa vadeli faizleri sabit tutması ile TCMB'ye yönelik siyasi eleştirilerdeki yumuşama algısı da destek verdi. BIST-100 endeksi yüzde 2.35 yükselişle 80,030.65 puandan kapanırken, bankacılık endeksi yüzde 2.53 yükseldi.

Endeks Cuma günü, dolar/TL'nin 2.6488'e kadar yükselmesiyle yüzde 2.11 düşerken geçen haftaki kayıp yüzde 4.5 olmuştu. BIST-100 dün ise geçen haftaki sert düşüşün ardından gelen alımlarla yüzde 2.03 yükselmişti.

Merkez Bankası (TCMB) siyasilerin yaklaşan seçim öncesi indirim isteklerine karşın TL'nin dolar karşısında sert değer kaybının dezenflasyon sürecine risk oluşturmaya başlamasıyla iki ay üst üste indirimlerin ardından Mart'ta kısa vadeli faizleri sabit tuttu ve önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağını belirtti.    

TCMB'nin faiz kararı ardından ise piyasada siyasilerin karara olası eleştirileri, yarın Fed'in faiz kararları ile kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Cuma günü açıklayabileceği not değerlendirmesi takip edilecek.