Borsaları Fed endişesi sardı

Fed'in faiz artıracağına dair beklentilerin artması global borsalarda satışlara neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar, Fed'in yakın zamanda faiz artıracağı ihtimalinin tahviller ve emtia üzerinde yarattığı ağırlıkla beraber yükselişlerini sürdürürken, faiz artışı gerçeği Wall Street'teki yükselişi durdurdu.

Asya piyasalarının çoğunluğu düşerken, Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.9 düşerek bu yılki en büyük günlük kaybını gerçekleştirdi.

Fed yetkililerinin bu hafta faizlerin artabileceği konusunda üst üste yaptıkları açıklamaların ardından faiz artış ihtimali haftanın başında yüzde 30'dan sonlarına doğru yüzde 74'e çıktı.

Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in bugün bir konuşma yaparak, aynı tonu devam ettirmeleri bekleniyor.

ABD'de dün Wall Street son günlerde gösterdiği yükselişlere bir ara vererek, düşüşler yaşadı. Dow Jones yüzde 0.53, S&P 500 yüzde 0.59 ve Nasdaq da yüzde 0.73
düşüş gösterdi.

Fed'in 15 Mart'ta faizleri artırabileceği ihtimali iki yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinde de düşüşlere yol açarak, getirilerin en son 2009 ortalarında gördüğü seviyelere düşmesine neden oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir