Brent petrol 3 haftanın en düşüğünde

Bugün güne 112 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, etkisini artıran satışlarla 12 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 111,50 dolara kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brent petrolün varil fiyatı, iki haftadır devam eden düşüş eğilimini bugün de sürdürerek 12 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeye indi.

Brent petrolün varil fiyatı, 19 Haziran'da 115,67 doları görmesinin ardından başladığı düşüş trendine bugün de devam etti. Dün güne 112,27 dolardan başlamasının ardından 112,19 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de haziran ayına ilişkin imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) beklentilerin üzerinde gelmesiyle yükselişe geçti ve günü 112,52 dolardan tamamladı.

Bugün ise güne 112 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, etkisini artıran satışlarla 12 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 111,50 dolara kadar geriledikten sonra, şu dakikalarda 111,82 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bir süredir düşüşlerin gözlendiği Brent petrolün varil fiyatındaki satışların, Libya'da işgalci bir grubun, elinde bulundurduğu 2 petrol limanını yeniden açabileceğini açıklamasının ardından ivme kazandığına dikkati çekerek, geri çekilmelerin devamında 110,8 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Brent petrolün varil fiyatı için 112,3 doların direnç konumuna geldiğini kaydeden analistler, yeni bir yükselişten bahsedebilmek için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesinin önemine işaret ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 105 dolar sınırının altına gerilemesinin ardından, bu seviyeden gelen tepki alımlarının etkisiyle kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü 105,34 dolardan kapattı. Bugün ise ABD'de açıklanacak petrol stokları öncesinde düşüş gözlenen WTI'nın varil fiyatı, 104,8-105,5 bandında hareket ediyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatında yatay bir seyir izlendiğini ifade ederek, petrol stokları ve ABD'de açıklanacak verilerin yön üzerinde etkili olabileceğini dile getiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir