'Bu yıl 3 ya da 4 kez faiz artırmı mantıklı'

San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD ekonomisinin şu an iyi durumda olduğunu belirterek Fed'in bu yıl 3 ya da 4 kez faiz artırmasının mantıklı olacağını öngördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl 3 ya da 4 kez faiz artırmasının mantıklı olacağını söyledi.

Williams, Wall Street Journal'a verdiği mülakatta, Amerikan ekonomisine ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ABD ekonomisinin şu an iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Büyüme trendin biraz üzerinde seyrediyor" ifadelerini kullanan Williams, Fed'in faiz artışlarını ekonominin gelişimi çerçevesinde sürdüreceğini dile getirdi.

Wlliams, bu yıl kaç faiz artışı beklediğine ilişkin soruya, "Toplamda üç ya da dört faiz artırımı mantıklı olur" yanıtını verirken, faiz artırımlarının zamanlamasını ise bilemeyeceğini belirtti.

Williams, buna karşın, bankanın harekete geçmesi için yeni mali politikaların genişlemeci olması gibi bir şart bulunmadığını ve faiz artırımlarının verilere bağlı kalacağını vurguladı.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakkına sahip olmayan Williams, buna karşın Fed Başkanı Janet Yellen'e yakınlığı nedeniyle piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Yellen'in San Francisco Fed Başkanı olduğu dönemde şubenin Araştırma Direktörü olarak görev yapıyordu

Bu konularda ilginizi çekebilir