Burgan Bank, 3. çeyrekte sektörün üzerinde büyüdü

Burgan Bank 9 aylık dönemde istikrarlı büyümesini sürdürerek 39.4 milyon TL net kâr elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dokuz aylık konsolide finansal sonuçlarını açıklayan Burgan Banka'nın net kârı 39.4 milyon TL oldu. 2015 yılının üçüncü çeyreğinde Burgan Bank'ın aktif büyüklüğü, geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %38 artışla 11.6 milyar TL'ye, nakdi kredileri %41 artarak 9.3 milyar TL'ye, toplam mevduatı %31 artış ile 6.1 milyar TL'ye yükseldi. 

Burgan Bank'ın özkaynakları %67 artışla 998 milyon TL'ye yükselirken, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.5 milyar TL'ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda %14.50 olurken, solo bazda %15.68 olarak gerçekleşti.

2015 3. çeyrek sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç; "Burgan Bank olarak, sağladığımız istikrarlı büyümemizi 2015 yılının 3. çeyreğinde net kârımızı 39.4 milyon TL'ye çıkartarak devam ettirdik. Burgan Bank olarak müşteri odaklı yaklaşımımız ile sürdürülebilir kârlılığı sağlamanın yanı sıra bir kez daha sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik" dedi.

"Yeni genel müdürlük binamızda daha büyük başarılara imza atacağız"

Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Burgan Bank olarak ilk dokuz ayı, kârlılığımızı 39.4 milyon TL'ye ulaştırarak tamamladık. Bu dönemde aldığımız başarılı sonuçların yanı sıra, Bankamızın Genel Müdürlüğü'nü ve tüm iştiraklerimizi tek bir çatı altında toplayan İstanbul Maslak'taki yeni Genel Müdürlük binamıza taşınma heyecanını da yaşıyoruz. Daha önce dört farklı binada hizmet veren genel müdürlük birimlerimizi, keyifli bir çalışma ortamında bir araya getirmeyi uzun zamandır istiyorduk. Büyüme hikâyemize yeni Genel Müdürlük binamızda devam ederek daha büyük başarılara imza atacağız." 

2016 yılını "yeniliklerle" karşılayacağız

Burgan Bank'ın yeni Genel Müdürlük binasında, 2016 yılını karşılayacaklarnı belirten Dinç, yapılacak yatırımlarla müşterilerin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Özellikle teknoloji anlamında büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimizin şubesiz bankacılık kanallarını daha rahat kullanabilmesi için internet bankacılığımızı yeniliyoruz. Bankamızın temas ettiği tüm paydaşlarımızın mutlu olması, şubelerimizden memnuniyetle ve ihtiyaçlarına çözüm bularak ayrılmaları en büyük arzumuz. Bu yaklaşımla pek çok yatırım yapıyoruz. Bunu sağlamak için titizlikle çalışan ekibimiz sayesinde ‘müşterilerimizin ilk üç bankasından biri olma” hedefimize giderek daha çok yaklaşıyoruz. Özetle Burgan Bank, 2015'in son çeyreğini ve 2016'yı büyük bir başarı ve önemli yeniliklerle karşılıyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir