Burgan Bank ilk yarı kârını açıkladı

Yılın ilk yarısında 45 milyon TL net kâr açıklayan Burgan Bank'ın aktif büyüklüğü yüzde 28 artışla 17 milyar TL’ye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Burgan Bank 2017 yılının ilk yarısında vergi öncesi kârını 60 milyon TL, net kârını ise önceki senenin aynı dönemine göre iki katın üzerinde artışla 45 milyon TL olarak açıkladı. Burgan Bank geçen yıla göre konsolide mali tablolarında aktif büyüklüğünü yüzde 28 artışla 17 milyar TL’ye, nakdi kredilerini yüzde 30 artışla 13 milyar TL’ye, müşteri mevduatını yüzde 27 artışla 9 milyar TL’ye yükselterek 2017 yılının ilk yarısını başarıyla tamamladı.

Bu yılın ilk yarısında Burgan Bank’ın özkaynakları 1,1 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil özkaynakları ise 2,2 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde 15,08 solo bazda ise yüzde 17,17 olarak gerçekleşti.

'Ekonomiye katkıyı sürdürüyoruz'

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, 2017 yılı ilk yarı finansal sonuçları ile ilgili “Burgan Bank olarak Türkiye ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Kredi riski yönetimine gösterdiğimiz özen ve güçlü teminat yapımız sayesinde, 2017 yılında takipteki kredilerin nakdi kredilere oranı sektör ortalamasının altında kalarak yüzde 2,1 olarak gerçekleşti. 2017 yılı ilk altı ayını güçlü hissedarımızın desteği ve Türkiye’ye inancıyla 60 milyon TL vergi öncesi kârı ile tamamladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bankanın teknolojiyi yakından takip ettiğinin altını çizen Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “2017 yılının ilk yarısında da Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanındaki iddiamızı sürdürdük. Bireysel ve Dijital Bankacılık’ta ise güzel bir ivme yakaladık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek kullanıcı dostu, güvenilir, sade ve de hızlı hizmetleri sunabileceğimiz teknolojik yenilikler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”