Çin-ABD anlaşması petrolü toparladı

Bir süredir düşüş gösteren petrol fiyatları, Çin ve ABD'nin ticaret savaşlarına ara vermesinin ardından talebin yükseleceği beklentisiyle değer kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin ve ABD'nin gümrük vergilerini 90 gün süreyle artırmama ve bu sürede müzakereleri sürdürme kararının ardından petrol fiyatları yukarı yönde hareket ediyor.

Cuma günü 58 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 62,59 dolara kadar çıktı. Brent petrol saat 08:45'de 62,35'den işlem gördü. Cuma günü 49,88 doları gören Batı Teksas petrolü de aynı sıralarda 53,62 dolar civarından alıcı buldu.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, Pekin yönetiminin Amerikan menşeli otomobillere yönelik vergi uygulamasını değiştireceğini kaydetti. Twitter'dan yaptığı paylaşımda Trump, "Çin, ABD'den gelen otomobillere uyguladığı tarifeleri düşürmeyi ve kaldırmayı kabul etti. Şu an tarife oranı yüzde 40" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, anlaşmanın başta Çin ekonomisi olmak üzere global büyümeye yönelik kaygıları azaltığına, bunun da petrolde talebin güçleneceği beklentisine neden olduğunu belirtiyor.

Çin, Amerikan otomobillerine uyguladığı tarifeleri düşürecekÇin, Amerikan otomobillerine uyguladığı tarifeleri düşürecek

ABD, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini artırmayacakABD, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini artırmayacak

Bu konularda ilginizi çekebilir