DenizBank'ın insan kaynakları yönetimine ödül

Banka, HR Excellence Awards 2014'te "Yurt dışından En İyi İnsan Kaynakları Stratejisi" dalında birinciliğe layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, HR Excellence Awards 2014 yarışmasında, tüm dünyadan şirketlerin aday gösterildiği "Yurt dışından En İyi İnsan Kaynakları Stratejisi" (Best HR Strategy form Overseas) dalında birinci oldu. 

Yarışmanın jürisi, bankayı, 2010 yılında yaptığı 4 yıllık strateji planı paralelinde insan kaynakları bölümünün sektörün üzerinde işe alım planlamasına uygun değişimi hayata geçirdiği için seçtiğini açıkladı. 

2011-2013 arası yaklaşık 7 bin 500 kişi işe alındı

Mevcut işe alımların yanısıra, büyümeden dolayı yeni istihdam edilecek personel de hesaplandığında DenizBank 2011-2013 yılları arasında yaklaşık 7 bin 500 kişilik bir işe alımı gerçekleştirdi. 

Sosyal medyayı etkili kullanımın katkısı oldu

Yarışma jürisi, DenizBank İK'nın söz konusu ödülü almasında, sosyal medyayı çok etkili bir şekilde kullanmasının da etkili olduğunu belirtti. 

Açıklamada, Türkiye'de ilk Bankacılık LinkedIn kariyer sayfası ile sektöründe ilk insan kaynakları Twitter sayfasının DenizBank tarafından hayata geçirildiği ve bu uygulamaların sürecin etkin yönetilmesinde büyük katkısı olduğu ifade edildi. 

Jüri bunun yanı sıra, her yıl yaklaşık 7 bin 500 başvurunun yapıldığı "Deniz'in İncileri" adlı staj programı, yöneticilerin yüzde 74'ünün kurum içerisinden yetişmiş olması ve çalışanlarla periyodik olarak yapılan görüşmelerin de ödülün verilmesinde rol oynadığını paylaştı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Elkin, HR Excellence Awards 2014 yarışmasından ödülle dönmelerinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir