Deutsche Bank, yeniden yapılanıyor

Deutsche Bank, bedelli sermaye artırımı, varlık yönetim biriminin halka arzı ve çeşitli tedbirlerden oluşan bir yeniden yapılanma süreci başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Deutsche Bank, geçen iki yılda usulsüzlük cezalarıyla mücadele etmesi ve bilançosunda zarar açıklamasının ardından,  bedelli sermaye artırımı, varlık yönetim biriminin halka arzı ve çeşitli tedbirlerden oluşan bir yeniden yapılanma planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.              

Bankanın dünkü denetim kurulu toplantısında karara bağlanan yeniden yapılanma planı 2012 yılından bu yana bilançosunda tahribat yaratan skandalların ardından bankanın yeni bir başlangıç yapmasını amaçlıyor. Deutsche Bank geçen yılı 1.4 milyar euro zararla kapattı.

Bankanın 2010'dan bu yana dördüncü defa hissedarlardan ek sermaye istemesine yol açacak yeniden yapılanma kararı, yatırım bankacılığı ve piyasa faaliyetlerinin birbirinden ayrılmasıyla sonuçlanan iki yıl önceki stratejinin terk edildiğini de gösteriyor.              

Deutsche Bank CEO'su John Cryan, Pazar günü gazetecilerle yaptığı telekonferansta "Strateji konusunda, açıkça görüldüğü gibi, fikrimizi değiştirdik. Bu önlemler Deutsche Bank'ın daha güçlü olması ve sürdürülebilir büyüme yoluna girmesini sağlayacak" dedi.              

Banka, 21 Mart'ta 8 milyar euro tutarında 687.5 milyon adet yeni hisse ihraç etmeyi planlıyor. Hisselerin satış fiyatı Cuma günkü kapanış fiyatının yüzde 39 altında.              

Bankanın hisseleri bugün seans öncesi işlemlerde yüzde 8'in üzerinde değer yitirdi.               Banka ayrıca varlık yönetim biriminin azınlık hissesini halka arz ederek ve bazı diğer varlıklarını satarak 2 milyar euro kaynak yaratmayı, bedelli sermaye artırımıyla birlikte sermaye yeterlilik rasyosunu yüzde 13'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.              

Ayrıca 2015 yılında birbirinden ayırdığı menkul kıymet alım/satım birimi ile kurumsal finansman birimlerini de birleştirecek olan Deutsche Bank, Postbank biriminin satışından da vazgeçti.

Bu konularda ilginizi çekebilir