Dexia hayır derse, iki yol var

Hakan Ateş, DenizBank'ın satış sürecinin uzamasının, yeni bir satış süreci başlatılması ihtimalini artırdığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Dexia'nın Denizbank'taki hisselerinin satışı ile ilgili olarak görüşmelerin uzadığını belirterek, bir sonuç alınamaması durumunda Dexia'nın ya satıştan geri çekileceğini ya da satışla ilgili yeni bir proses başlatabileceğini; sürecin uzamasının da yeni bir satış süreci başlatılması ihtimalini artırdığını söyledi.

Bursa Uludağ'da yapılacak "Ekonomi Zirvesi" öncesinde dün akşam düzenlenen açılış resepsiyonunda soruları yanıtlayan Ateş, satış süreciyle ilgili Merrill Lynch'i yetkilendirdiklerini ve belli sayıda alıcının başvurduğunu hatırlatarak, "Görüşmelerde bu alıcıların dışına zaten çıkamıyoruz. Şimdi o süreç bir takım nedenlerle uzadı. Eğer bu süreç sonlanır Dexia hayır derse, iki yol var: Dexia ya 'ben satıştan geri çekiliyorum' der ya da 'yeni bir satış prosesine başlıyorum' der. O zaman yeni bir liste oluşur. Şimdi süre uzadıkça bu ihtimal de artar" dedi.

Ateş, şu ana kadar mevcut alıcılarla bir çok görüşmeler yaptıklarını ve yeni bir alıcıyı sürece etik olarak almadıklarını belirterek, Dexia'nın bu süreçte umduğunu bulamaması durumunda görüşmeleri kesebileceğini belirtti.

Denizbank'ın ana ortağı Dexia, Avrupa'da derinleşen kriz nedeniyle Türkiye'deki iştiraki Denizbank'ı Ekim 2011'de satışa çıkarmış; Dexia CEO'su Pierre Mariani, Denizbank'ın satışı konusunda Şubat sonuna kadar karar alınmasının beklediğini belirtmişti.

Birçok bankanın adı satış sürecinde geçmiş, İngiliz HSBC ve Qatar National Bank'ın adı satış sürecinde önde yer almıştı.

Hiç kimse elindeki malı ucuza kaptırmak istemiyor

Ateş, finansal piyasalarda krizin artık bittiğini ve bundan sonra varlık fiyatlarında ve hisselerde bir yükseliş beklediklerini belirterek, hiç kimsenin malını ucuza kapatmak istemediğini söyledi.
Ateş "Bence artık kriz bitti. Bundan sonra bir yükseliş bekliyorum. Nedeni de herkesin para basması. Varlık fiyatları yükselir. Bunun içinde banka hisseleri de var. O yüzden hareket eden piyasada alıcı açısından da satıcı açısından da şu doğru bu doğru demek çok zor. Satış bir an. O anda eğer iştahlar buluşabiliyorsa satılıyor" dedi ve ekledi: "Hiç kimse elindeki malı ucuza kaptırmak istemiyor."
Ateş "Bizim 2 milyar euroluk bir defter değerimiz var. Eğer tekrar bir varlık değerlemesi olacaksa, bunlar yukarı giderse, başka rakamlar konuşuyor olacağız" dedi.

Denizbank'ta Dexia'nın yüzde 99.84 payı bulunuyor, geri kalan yüzde 0.16 hisse ise halka açık işlem görüyor.

(Reuters)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir