Dolar 2.20 liranın altını gördü

Dolar/TL, Yellen öncesi EM'lere ilişkin iyimserlikle yeniden 2.20'nin altını gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Standard&Poor's'un cuma günü Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife düşürmesi sonrası kurda başlayan yükseliş bugün gelişmekte olan ülkelere girişlerle birlikte kesilirken, dolar/TL de buna paralel yeniden 2.20 seviyesinin altına indi.

Bankacılar, gelişmekte olan ülkelere ilişkin iyimserliğin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanı Janet Yellen'ın konuşması öncesi artan risk iştahıyla tetiklediğini söylediler.

Dün akşam 2.2217/2.2230 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah güne 2.2130/2.2150 seviyesinden başladıktan sonra aşağı yönlü bir seyir izleyerek 2.1994'e kadar geriledi.

Dolar/TL Cuma günü ABD tarımdışı istihdam verisiyle 2.1890 seviyesine kadar gerilemiş ardından S&P kararıyla yeniden 2.22'li seviyelere yükselmişti.

Yellen'in siyasetçilerden gelecek sorulara cevaplarında istihdam piyasasının durumu ve tahvil alımlarının ne hızda azaltılacağı konusunda bilgi vermesi bekleniyor.

Bankacılara göre son dönemde ABD'de ekonomik görünüme ilişkin olumlu verilere karşın istihdam piyasasında aynı trend yakalanamadı. Piyasalar bu kapsamda Fed'in tahvil alımları ve planlanan faiz patikasına dair verilecek mesajlar açısından Yellen'ı yakından takip edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir