Dolar 2,61'den döndü

Fed sonrası sakin seyreden dolar yeniden yükseldi ve 2,61'in üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararının etkisiyle sert düşüşle son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,5610'a gerileyen dolar/TL, yeniden yükselişe geçti.

Bankalararası piyasada dolar 2,6101'e kadar çıktı. Sonrasında bir miktar düşüşe gevşeyen dolar, saat 16:55 itibariyle  2,5970 TL'den işlem görüyor.

Kur Fed'in kararı öncesinde 2,61 seviyesinin üzerinde seyrediyordu. Dün güne 2,6137 seviyesinden başlayan ve gün içinde 2,6259'u gören dolar/TL, Fed'in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) karar metninden "sabırlı" ifadesini çıkarmasına karşın üyelerin yıl sonu faiz tahminlerindeki düşüş ve enflasyon tahminlerindeki aşağı yönlü revizyonların etkisiyle sert düşüş yaşamıştı.

Analistler, Fed’in dünkü açıklamalarından sonra faiz artırımının erteleneceği beklentileriyle dolar/TL kurunda sert bir düşüş yaşandığını, Fed'in faiz artırımının ertelense de bu yıl içinde başlayacak olması nedeniyle kurda yaşanan geri çekilmenin kalıcı olmayabileceğini ifade ediyor.

Fed toplantısının sona ermesiyle birlikte piyasalarda ABD verilerinin takip edilmeye devam edileceğini dile getiren analistler, yarın kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesinin de yön üzerinde etkili olacağını kaydediyor. Analistler, dolar/TL'de 2,56 seviyesinin destek, 2,60 ve 2,64 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu tahmin ediyor.