Dolardan bir rekor daha: 3.17

Dolar/TL küresel risklerin yanı sıra içeride artan siyasi gerilimle 3.1717 ile tarihi zirvesini gördü. Borsada kayıp yüzde 3'ü geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de salı günü gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki farkın azalmasından endişe eden yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor.

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin kaygıların global piyasalarda yarattığı baskı devam ederken, yurtiçinde ise siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin kaygılar risk iştahının zayıflamasında rol oynuyor.

Dolarda yeni zirve 3.1717

HDP'li milletvekilinin göz altına alınması ve Diyarbakır'daki patlamanın yarattığı endişelerle bu sabah TL yüzde 2'ye yakın kayıpla en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Dolar/TL piyasa kapanışına yakın 3.1717 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. 

Euro da, TL karşısında 3,5254 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Euro şu sıralarda TL karşısında aynı seviyeden işlem görüyor.

Borsada kayıp yüzde 3'ü aştı

ABD başkanlık seçimine ilişkin belirsizliğin küresel piyasalarda neden olduğu tedirginlikle dünya borsalarına paralel gerileyen BIST 100 endeksi, 25 Ekim'den bu yana düşüş trendinde hareket ediyor. Dün de satışların devam ettiği borsada BIST 100, 75 binin altına geriledi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 2,52 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 74.749,06 puandan girdi. Günün ikinci yarısında da kayıpları sürdüren BİST 100 endeksi 74.300 seviyesine geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir