'Dolar 3.50 seviyesini test edebilir'

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından piyasaları değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tufan, dolar/TL paritesinin 3,50 seviyesini test edebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasaların merakla beklediği Fransa Cumhurbaşkanlık seçim sonuçlarının ardından açıklamada  bulunan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Tufan, "Piyasa dostu mesajlar veren Macron'un seçilmesi sonrası risk iştahının yükseldiğini ve Dolar kurunun 3,50 seviyesini yeniden test edebilecek. BİST100 endeksi ise yeniden 95000 bölgesine yaklaşabilecek" dedi.

Le Pen, Cumhurbaşkanı olması halinde Fransa'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasına yönelik çalışmalar yapacağını belirtmesinin piyasaları endişelendirdiğini söyleyenTufan, "Macron'un Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte bu ihtimalin ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Macron, Avrupa Birliğine daha sıcak bakan ve reformlara yönelmesi beklenen bir lider olarak karşımıza çıkıyor. Macron'un seçilmesiyle piyasalarda Fransa kaynaklı olası bir risk sürecinin azalması fiyatlanıyor, bu durumun borsalara ve gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansımasını bekleyebiliriz" açıklamasında bulundu.

"Dolar önemli seviyeleri test edebilir"

Seçim sonrası piyasaların ilk tepkisi euro varlıklarına yönelik olduğunu dile getiren Tufan, "Euro, Dolar karşısında 1,10 seviyelerine yükseldi. Ons altın fiyatları olası Fransa'nın Avrupa Birliğinden ayrılma sürecinin yaşanmayacağı beklentisiyle geri çekilmelerini hızlandırdı. Fransa seçimlerinin TL varlıklarına da olumlu yansıyabilir. Ilımlı görüşlere sahip Macron'un seçilmesi ve piyasalarda risk iştahının yükselmesi sonrası, TL varlıkları değer kazanabilir" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "Dolar / TL paritesi önemli destek bölgesi olan 3,50 seviyesini test edebilir" diyerek devam eden Tufan, "Ancak bu seviyenin güçlü destek bölgesi olması ve Amerikan Merkez Bankasının (FED) haziran ayında faiz yükselteceği beklentisi bu bölgeden tepki alımlarının yaşanmasına neden olabilir. 3,50 seviyenin kırılması halinde geri çekilmelerin hız kazanarak devam etmesini bekleyebiliriz. BIST 100 endeksi ise 95000 direnç bölgesini yeniden yaklaşabilir" yorumunda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir