Dolar 3.94'ün üzerinde

Dolar kuru 3.94'ün üzerine çıkarken, euro ve sterlin TL karşısında yeni rekor seviyelerine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Lirası, geçen haftanın ardından kayıplarını yeni haftanın ilk işlem gününde de sürdürdü.

Gün içinde dolar kuru gün içinde 3.9444'e kadar çıktı ve Aralık 2017'den beri en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürdü. Euro 4.8441 ve sterlin 5.4966 ile Türk Lirası karşısında tarihi zirvelerine ulaştı.

Saat 11:45'de dolar 3.9385'de yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.8360 ve sterlin/TL 5.4922'den işlem gördü.

Yükseliş eğilimini sürdüren 10 yıllık tahvil faizi de 12,84'e geldi. Diğer taraftan dolar endeksi 90 seviyesinin hemen altında sakin bir görünüm çiziyor.

TL'de yaşanan sert değer kayıplarına ilişkin değerlendirmede bulunan Gedik Portföy'den Eral Karayazıcı, "Türkiye'nin borç ödeme kabiliyeti ile ilgili negatif bir değerlendirme olan not indirimi tahvil faizlerindeki yükselişin ana gerekçesi. Beklentileri aşan enflasyon ve cari açık da katalizör oluyor. Türk tahvili satan yabancıların tahsil ettikleri TL ile döviz almaları bu işin doğal sonucu. Tahvilden çıkış devamlılık gösterdikçe döviz cephesinde yükseliş tempo kazandı" dedi.

Piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmazken gözler çarşamba günü açıklanacak Fed kararlarına çevrildi. Bankanın bu toplantıda 25 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, faiz artırımlarının sıklığına işaret eden mesajlar önemli olacak.

"TL'de önümüzdeki dönemde gevşeme yaşanacak"

Fed haftasına başlarken piyasalarda görünümFed haftasına başlarken piyasalarda görünüm

Bu konularda ilginizi çekebilir