Dolar baskı altında, TL pozitif

ABD tahvil faizleri 4 yılın zirvelerinden gerilerken, dolar baskı altında kalıyor. Bu durum Fed başkanı Powell'ın yarınki konuşması öncesinde Türk lirasını destekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TL varlıklar yeni haftaya pozitif başladı.

ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişin ardından gelen düşüş doları baskı altında bırakıyor. 10 yıllık ABD tahvil faizi geçen hafta perşembe günü 2.957'ye tırmandıktan sonra bugün 2.860'ta yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta boyunca kritik direnç seviyesi olan 90 üzerine ataklar yapsa da burada tutunmakta başarısız olan ve genel olarak 89-90 aralığında dalgalanan dolar endeksi de 89.65 civarında. 

Bu gelişmeler TL varlıkların pozitif fiyatlanmasına neden oluyor.

Bugün 3.7760'lara gerileyen dolar/TL kuru saat 15:55'de yüzde 0,25 düşüşle 3.7810 seviyesinde yer aldı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise yüzde 0,87 primle 118.551 puanda.

Uzmanlar, Fed Başkanı Powell'ın yarınki konuşması öncesi yurt içi piyasada görülen iyimserliğin kısa süreli olabileceği uyarısında bulunuyor. Powell'ın enflasyona ilişkin vereceği mesajlar doların güçlenmesine neden olabilir.

Diğer taraftan uzmanlar, şubat ayı başlarında küresel pay piyasalarında görülen oynaklığın ardından risk iştahının iyileşmeye başladığını da belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir