Dolar güne sınırlı artışla başladı

Dolar/TL'de yükseliş baskısı TCMB'nin 2 puana ulaşan sıkılaştırma adımları ve Fed ardından hafifledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın 2 puana ulaşan sıkılaştırma adımlarına devam etmesi ve ABD Merkez Bankası'nın ileriye dönük mesajlarda mart ayında faiz artışı yapabileceğine ilişkin belirgin bir sinyal vermemesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerine artan girişlerle 10 Ocak'tan beri en düşük seviyelere yakın işlem görmeyi sürdürüyor.

Dün günü 3.7250 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah 3.7420/3.7440 seviyesinde işlem görüyor.

Dün akşam saatlerinde 3.8750 civarında olan sepet bazında TL bu sabah 3.8803/3.8847, 4.03 civarında olan euro/TL ise 4.0217/4.0265 seviyesinde işlem görüyor.

TCMB'nin ortalama fonlama maliyeti ise 5 yılın zirvesi olan yüzde 10.30'un hemen üzerindeki seyrini sürdürerek TL'yi destekleyen ana unsurlardan biri olmaya devam ediyor.

TCMB'nin likidite politikaları ile Ocak ayının ikinci haftasına göre ortalama fonlama maliyetinde 2 puan civarında yükseliş yaşandığı anlamına geliyor.

Üst düzey bir bankacı, "Hafta başından beri hem TCMB adımları hem de küresel gelişmelerle TL ciddi anlamda değer kazandı. Dün bu düşüş ardından kurumsal taraftan ciddi bir talep gördük. Bugün de kur enflasyon verilerine göre şekillenebilir. Beklentilerin üzerinde bir veri kurda yükselişi tetikleyebilir. ABD verileri de oldukça önemli olacak." dedi

Küresel piyasalarda ise dolar bugün TSİ 16:30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde yatırımcıların Fed'in bir sonraki faiz artışı için ipuçları görebilmek adına bekleme moduna geçmesiyle hafif artışlar gerçekleştirse de haftalık bazda kayıp yaşıyor.

Dünya altın talebi 3 yılın zirvesindeDünya altın talebi 3 yılın zirvesinde

 

Çin'in hamlesi piyasaları karıştırdıÇin'in hamlesi piyasaları karıştırdı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir