Dolar kapandığı seviyelerden açıldı

Bu sabah ilk işlemlerde dolar 6,1620 liradan, euro 7,2530 liradan alıcı buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Papaz Brunson'a yönelik haber akışıyla haftanın ilk iki gününde dalgalanan döviz piyasalarında bu sabah sakin bir seyir görülüyor.

Dün 6.06’ya kadar geri çekildikten sonra günü 6.16 civarında tamamlayan dolar kuru, bu sabah ilk işlemlerde önemli bir değişim göstermedi ve aynı seviyede bulunuyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 6,1620 liradan, euro 7,2530 liradan güne başladı.

Türk Lirası’nda değerlenme çabasının devam ettiğini vurgulayan analistlere göre, teknik açıdan kurda olası geri çekilmelerde 6.02 ve 5.98 seviyeleri takip edilecek. Yukarı yönlü hareketlerde ise 6.32 direncinin altında 6.27 ara direnç olarak öne çıkıyor.

Gözler Fed'de olacak

Piyasalarda bu akşam açıklanacak olan ve faiz artırım kararı alınacağına kesin gözüyle bakılan ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası kurulunun kararı bekleniyor.

Fed'in iki gün süren para politikası toplantısı bugün sona erecek ve karar akşam 21:00'de açıklanacak. Fed Başkanı'nın basın toplantısı ise 21:30'da başlayacak. Merkez bankasının politika faizini 25 baz puan artıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yatırımcılar Fed'in 2015 sonundan beri yapmış olacağı bu sekizinci faiz artırımından sonra yıl sonuna kadar bir faiz artırımı daha geleceğini tahmin ediyorlar. ABD'de faizlerin 2019 görünümü ise daha belirsiz.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Kurda lokal yatırımcıların 6 seviyesine doğru düşüşlerde talebinin devam ettiğini görüyoruz. Bugünün en önemli konusu ise Fed faiz kararı olacak. Bugün 25 baz puan faiz artışına kesin gözüyle bakılırken yatırımcılar daha çok önümüzdeki dönemdeki faiz kararlarının hızına ilişkin söylemlere odaklanacak. Buradan çıkabilecek beklentiler TL'de de yön belirleyici olabilir" dedi.

Haftaya 6.30'lu seviyelerde başlayan dolar/TL, bankacılık sektörüne ilişkin iyimserlik ve yine dün başlatılan mali durum tespit çalışmasıyla birlikte sorunlara karşı atılacak olası adımlara ilişkin beklentilerle 6.15'e doğru geriledi.

Ancak Arjantin merkez bankası başkanı kişisel sebeplerden dolayı istifa ettiğini açıklaması dün pesoda yüzde 5'e yakın değer kaybına neden olurken gelişmekte olan para birimlerini de baskıladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir