Dolar kuru hareketlendi

Dolar/TL, bir hafta aradan sonra 3.54 seviyesinin üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

Dün sabah ilk işlemlerde 3.48 seviyelerini gören ve bu seviyeden gelen alımlarla bir anda 3.52'yi geçen dolar kuru bugün de yükselişi sürdürüyor.

Güne 3.51 seviyelerinde başlayan kur, öğleden sonra 3.54 seviyelerinin üzerine çıktı. 3.5432'yi gören kur, en son 1 hafta önce bu seviyeleri görmüştü.

Kurda işlemler şu dakikalarda 3.54 seviyesinin hemen üzerinde geçiyor.

Dolarda küresel bir değerlenme var

Dolardaki bu hareketliliği DÜNYA'ya değerlendiren İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Dolardaki hareketliliğin küresel bir etki olduğu görülüyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde de benzer değer kayıpları var. Özellikle Rus Rublesi bugün negatif ayrışmış görünüyor. Bu rüzgardan TL’de etkilendi" dedi.

ABD Dolarının küresel piyasalarda değer kazandığını vurgulayan Turşucu, özellikle sterlindeki değer kaybının dolar endeksinin 97.67 seviyesine yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Doların önemli para birimleri karşısında güçlenmesinin içeride dolar/TL paritesini de yukarı ittiğini dile getiren Turşucu, şunları söyledi;
"Petroldeki düşüş konusunda küresel piyasalarda ayrıca bir tedirginlik var. Bu gelişmelerin geçici bir etki olduğunu düşünüyorum. Bakıldığında teknik düzeltmelere uygun hareketler olduğunu söylemek mümkün. Dolar/TL kurunda 3.5360 seviyesinde 22 - günlük ortalama var bu seviye direnç görevi görmekte. Şimdilik bu seviyeyi geçmesini beklemiyorum. Buna karşın, dolar endeksi 98.30 seviyesindeki direncine doğru yükselişini korursa, içeride dolar/TL kurunda 3.5360 seviyesini geçerek 3.56-3.57 bölgesindeki 50-günlük ortalamasına doğru atak oluşabilir. Ancak daha fazlasını beklememekle birlikte tekrar geriye dönüşlerin etkili olacağını düşünüyorum. TL için pozitif görünümün olağanüstü gelişmeler olmazsa Haziran Temmuz aylarında devam etmesi genel beklentim."