Dolar son bir buçuk yılın zirvesini test etti

Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı, haziran ayının ilk haftasında da devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı, haziran ayının ilk haftasında da devam ediyor.

Güne 1,8822 seviyesinden başlayan dolar/TL bu seviyeden gelen alışların etkisi ile son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 1,90'ı test ederken şu dakikalarda 1,8890 seviyesinde dengelendi. Dolar/TL en son 30 Aralık 2011 tarihinde 1,90 seviyesini aşmıştı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirmesinin ardından bazı yatırımcıların Türkiye pozisyonlarını azaltması ile başlayan Türk Lirası'ndaki değer kaybı mayıs ayının son haftasında da devam etti. Türk Lirası 8 Mayıs tarihinden bugüne kadar dolar karşısında yaklaşık yüzde 5,5 değer kaybetti.

Son gelişmeler sonrasında gelecek haber ve açıklamalar kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankacılık sistemine sağlayacağı likidite miktarının da Türk lirasının seyri açısından önemli olacağını belirten analistler, piyasalarda oynaklığın yüksek kalmaya devam edeceğini belirtirken, yurt içinde açıklanacak verilerin ve ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.