Dolar son işlem gününde sakin seyretti

Haftaya 3,55 civarında başlayan dolar/TL tatil öncesi son işlem gününde 3,51 seviyesine yakın seyretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Veri ve haber akışının sakin olduğu bayram tatili öncesi son işlem gününde dolar/TL de dar bir bantta hareket etti. Kur, gündemin nispeten sakin olduğu hafta içinde genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu havaya paralel seyrederken; son dönemde carry trade kaynaklı TL ilgisi kurda aşağı hareketi destekliyor.

Bir bankacı, "Halihazırda piyasaları etkileyecek önemli bir olay yok. Diğer taraftan TL gelişmekte olan ülke paraları arasında yüksek faizli bir para olduğundan carry trade cazibesini artırıyor, bu da TL'de talebe neden oluyor. Dolar/TL'de 3.50 seviyesinin kırılıp altında kalıcılık önemli" dedi ve şöyle devam etti:

"Piyasada hacimler düşük. Global olarak bu olumlu hava devam ederse TL'ye olan talep de sürebilir. Bayram tatili nedeniyle Türkiye piyasaları kapalı olduğunda lokal talebi de olmayacak. Bu durumda dolar/TL'de daha aşağı seviyeler de mümkün olabilir."

Dün saat 17.55'te 3.5175 seviyesinde olan dolar/TL, bugün 3.5033'e kadar geriledikten sonra saat 17.24'de 3.5096 seviyesindeydi.

Euro/TL ise aynı saatte 3.9288 seviyesinden işlem gördü.