Dolar tatil yapmadı

1 Mayıs nedeniyle global piyasaların kapalı olduğu bugün, doların küresel bazda gerçekleştirmiş olduğu yükselişin etkisiyle dolar/TL kuru 4,10'u geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE
TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın sadeleşme konusunda yakın zamanda adım atılacağını açıklamasının ardından haftanın ilk işlem gününde 4,03 seviyesine kadar gevşeyen dolar kuru, bugün yeniden yönünü yukarı çevirdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla yurtiçi - yurtdışı piyasaların tatilde olduğu bugün, doların küresel bazda gerçekleştirmiş olduğu kazanımlar sonrasında dolar/TL kuru 4,10 seviyesini geçti. Kur, 4,1075 ile en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,40 civarında bir artışla 92 seviyesine çıkarak 11 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar endeksindeki bu artış sonrasında Türk Lirası da benzer ülke para birimleriyle birlikte yüzde 1'e yakın oranda değer kaybetti.

Piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı başta olmak üzere Euro Bölgesi büyüme ve Euro Bölgesi'nde İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerini takip edecek.

Yurtiçinde ise, perşembe günü açıklanacak olan nisan ayı enflasyonu önemle bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir