Dolarda düşüş kalıcı olmadı

Cuma günü ABD verileriyle sınırlı gerileyen dolar, bugün güne 3,0470 seviyesinden başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geride kalan haftada ABD tarımdışı istihdam verisi ile ilk etapta 3.03'lü seviyelere kadar gerileyen dolar/TL'de düşüş kalıcı olmadı.

Cuma günü en düşük 3.0344'ü test eden dolar/TL, günü 3.06'nın hemen altında tamamlamıştı. Kur bu sabah ise 3.0465/3.0473 seviyesinde bulunuyor.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre tarımdışı istihdam eylül ayında 156 bin ile 175 bin olan beklentilerin altında kaldı. Tarımdışı istihdamda Ağustos ayında görülen artış 151 binden 167 bine revize edildi.

Moody's not indirimi sonrası çıkışların yaşanabileceği endişesi, OHAL süresinin üç ay daha uzatılması kararı ve TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ile petrol fiyatlarındaki yükseliş geçen hafta TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasına neden oldu.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "ABD istihdam verisi piyasayı bir miktar yumuşattı ancak bunun kalıcı olamadığını görüyoruz. Bugün yeniden bir iyimserlik var ki bu da ABD seçim beklentiriyle alakalı. Bundan sonra piyasalar açısından önemli yakından izlenecek gelişmeler olası Musul operasyonu petrol fiyatları olacaktır" dedi.

Piyasalarda geçen hafta yakından izlenen ABD tarımdışı istihdam verisinin ardından bu hafta olası Musul operasyonuna ilişkin gelişmeler ve Türkiye'ye etkileri ile küresel piyasaları takip edecek.