Dolar yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar haftanın ilk işlem gününde 4.64 seviyesini test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Lirası varlıklar yeni haftaya zayıf başladı. Günün ilk saatlik diliminde dolar ve euroda yükseliş, borsada ise düşüş etkili oldu. Dolar/TL 4.64 seviyesini test ederken, euro/TL 5.40'ın üzerine çıktı. Borsa ise 95.600 seviyelerini gördü.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile geçen hafta aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL, dolarda küresel güçlü seyrin devam ettiği bir ortamda yurtiçi ve yurtdışı veri gündeminin yoğun olduğu yeni haftaya yükselişle başladı. Cuma günü akşam saatlerinde 4.5794/4.5815 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde 4.64'e kadar yükseldi. 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin tamamlanması ardından seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve OHAL'in sona erdirilmesi ihtimali geçen hafta TL'nin benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmasına neden olmuştu. Bu sabah ise gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde değer kaybı eğilimi gözlenirken, TL en çok değer kaybın görüldüğü para birimi olarak öne çıkıyor.

Bu hafta yarın açıklanacak olan enflasyon verisini bekleyen piyasada ana odak konusu ise yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak ekonomi politikaları ile OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı.

Yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak politikalar üzerinden yerli ve yabancı yatırımcının tekrar TL cinsi varlıklara güveninin sağlanmasının önemine dikkat çekilirken, söz konusu alanlar açıklığa kavuşmadıkça temkinli volatil seyrin sürmesi bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin seçim sonuçlarını 5 Temmuz'da açıklaması bekleniyor. Bu tarihte açıklanırsa milletvekilleri mazbatalarını alacak ve 8 Temmuz'da TBMM'de yemin edecek. Erdoğan ise milletvekili yemin törenlerinin ardından yemin edecek ve başbakanlık makamı kaldırılacak. Erdoğan'ın yemin etmesinin hemen ardından yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir