Dolar yönünü yataya çevirdi

Yaklaşan yeni yıl ve Noel tatillerinin etkisiyle işlem hacimleri düşüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni yıl ve Noel tatilleri öncesi piyasalarda hacimlerin ve yeni pozisyon alma istediğinin azalmaya başlamasıyla dolar/TL'de hacimlerin de azalmaya devam etmesi bekleniyor.

TCMB'nin piyasa beklentilerinin önemli bir bölümünün aksine kısa vadeli faizlerde artırıma gitmemesi sonrası dolar/TL yönünü yukarı çevirmiş ancak hareket kalıcı olmamıştı. TCMB politika faizi ve faiz koridorunun üst bandında artırım beklentilerine karşılık politika faizini yüzde 8'de, koridorun üst bandını ise yüzde 8.5'te tuttu.

PPK kararının ardından 3.5440'a kadar yükselen dolar/TL, dün ise günü 3.5130 civarında tamamladı. Kur bu sabah da güne anlamlı bir değişim göstermeyerek saat 3.5160 seviyesinde başladı. Dolar/TL saat 08:57 itibariyle 3.5075 seviyesinde.

Bankacılar başta anayasa değişiklik teklifi olmak üzere siyasi gelişmelerin de piyasalarda takip edildiğini belirtirken bir diğer taraftan jeopolitik gelişmeler de piyasalarda izlenmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda dün El Bab bölgesinde yaşanan çatışmalarda ve bombalı araçlarla düzenlenen saldırılarda toplam 14 askerin hayatını kaybetti, 33 asker de yaralandı. Öte yandan dün TSK 138 DEAŞ'lının da etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.25 valörde son işlem yüzde 11.22 oldu. ABD faizlerindeki yükselişin de etkisiyle gösterge 10 yıllık tahvil 2010 yılından bu yana en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.74 seviyesindeydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir