Dolar yukarı doğru hareketlendi

Güne sakin bir başlangıç yapan dolar/TL, yeniden yükselişe geçerek 3.87'nın üzerine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü adımları sonrasında değer kazanan, ancak kazanımlarını koruyamayan TL, ABD ile Türkiye'nin karşılıklı sınırlı da olsa vize başvurularını kabul etmeye başlamasının ardından 3.82 seviyelerine kadar geri çekilmişti.

Bu sabah ise 3.84 civarında güne başlayan dolar kuru, öğle saatlerinde yükselişe geçti ve 3.8708 seviyesine kadar çıktı. 

Kur, saat 13:23'te 3.8650 seviyesindeydi. Aynı dakikalarda euro/TL 4.4710'den işlem gördü.

Öte yandan, euro/dolar paritesi 1.1555 ile temmuzdan bu yana en düşük seviyeye indi.

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak, dolar/TL kurunda yukarıda 3,89 seviyesinin, aşağıda ise 3,8270 bölgesinin önemine dikkat çekti.

Kavak, geçtiğimiz haftanın son işlem gününü rekor kapanış seviyesinden noktalayan kurda dün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Rezerv Opsiyon Mekanizması (ROM) hamlesi ile başlayan geri çekilmenin akşam üzeri ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’ye uygulanan vize yasağının Türk hükümetinden tutuklamalar öncesi haber verileceği yönünde alınan güvence ile kısmen kaldırıldığının duyurulmasıyla hızlandığını hatırlattı.

Ancak önce Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nce, akabinde ise Başbakan Yıldırım vasıtasıyla ABD'ye güvence verilmediğinin belirtilmesi ve bunun yanı sıra küresel bazda ABD Doları lehine görülen güçlenmenin parite üzerinde etkili olmaya başlamasıyla kurda yeniden yukarı yönlü bir hareket gözlendiğini vurgulayan Kavak, "Teknik olarak takip ettiğimiz ilk dirençler 3.8685, 3.8810 ve 3.8900 seviyelerinde bulunuyor. Özellikle 3.8900 üzeri kalıcılık yeni gün içi rekorları da getirebilir. Yeniden TL lehine hareketlerde ise 3.8840, 3.8330 ve 3.8270 destek bölgeleri izlenebilir. Bu tarafta da 3.8270 altı kalıcılık geri çekilmelerin devamını getirebilir." diye konuştu.

Altında rekorlar yatırımcısını güldürdüAltında rekorlar yatırımcısını güldürdü

Borsa yükselişi sürdürerek açıldıBorsa yükselişi sürdürerek açıldı