Dolara yeni bir alım dalgası gelebilir

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen, dolarda yeni bir alım dalgasının gelebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC Toplantı Tutanakları sonucunda her ne kadar üyelerde görüş ayrılığı olsa da belirsizlik ortamında dolarda başlayan yükseliş yeni hafta da devem ediyor. 

Parite ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen, kritik direnç seviyesinin yukarı kırılması durumunda dolarda yeni bir alım dalgasının gelebileceğini ifade etti.

Adnan Çekçen’in dolar/TL paritesi için beklentileri şöyle:
"Yeni haftanın ilk işlem günü veri açısından sakin görünse de güçlü dolar endeksi kur tarafındaki düşüşleri sınırlandırmaya devam ediyor. Her ne kadar teknik indikatörler son hacimli yükseliş sonrası dolar/TL’nin aşırı alım bölgesinde olduğuna ve gevşemenin kısa sürede gelebileceğine işaret etse de, kurun geçtiğimiz haftanın kapanışını 2.6250 üzerinde yapması yükselişin devamı açısından önemli. Grafikte de görüldüğü üzere yükseliş bandının tepe noktasını test eden kur için bu seviyelerden kısa süreli gevşemeler görebiliriz. Kritik süreçte ilk destek seviyesi 2.6200 olarak değerlendirebilir. Bu seviye üzerinde tutunma çabaları başarılı olamazsa 2.6020’ye kadar geri çekilme görebiliriz ve kur tarafında yükselişler sınırlı kalabilir. Ancak yukarı yönlü hareketlerde ise 2.6440 burada kritik bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seviyenin aşılması durumunda yeni bir alış dalgası gelebilir ve yükselişler hızlanabilir. Özetle kısa vadede 2.6200 biraz daha orta vadede 2.60 seviyesi üzerinde kalındığı sürece görünüm kur için pozitif diyebiliriz."

dolar.jpg