Dolarda dalga gün boyu sürdü

Oldukça hareketli bir gün geçiren dolar kuru 3.71 - 3.75 aralığında gelip gidiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed'in martta faiz artıracağı beklentisiyle yukarı eğilimini koruyan dolar kuru, gün boyunca oldukça hareketli bir seyir izledi. Dolar kuru, 3.71 - 3.75 aralığında gelip gitti. 

Dün akşam saatlerinde 3,7050 seviyesinde seyreden kur, bu sabah ilk işlemlerde 3,7350'ye kadar çıktı. Sonrasında düşüşe geçen dolar kuru, 3.7150 seviyesine kadar geriledi. 

Saat 10:00'da açıklanan enflasyon rakamları ise doları dakikalar içerisinde 3.74'ün üzerine çıkardı. 

Dolar, beklentileri aşan enflasyona verdiği ilk tepkinin ardından kademeli olarak düşüşü sürdürdü ve öğle saatlerinde yeniden 3.71 seviyelerine indi. 

Ancak, öğleden sonra dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Bir ara 3.7466'yı gören kur, bu seviyeden tekrar aşağı geldi. Kurda işlemler akşam piyasaların kapanış saatleri itibariyle 3.7250 seviyesinden gerçekleşiyor.

Gün içerisinde 3.9530'u gören euro/TL ise 3.9320 seviyesinde hareket ediyor.

Enflasyon, çift haneyi erken aştı!Enflasyon, çift haneyi erken aştı!

Fed yetkililerinin bu hafta faizlerin artabileceği konusunda üst üste yaptıkları açıklamaların ardından faiz artış ihtimali haftanın başında yüzde 30'dan sonlarına doğru yüzde 74'e çıktı. Küresel piyasalarda da dolar ise yükselişlerini sürdürdü.

TL, hafta boyunca dolar karşısında değer kaybederken bu kayıplar genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerinde gerçekleşti.

Bankacılar negatif ayrışmanın yaklaşan referandum öncesi kısmen jeopolitik endişelerden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekerek, Suriye konusunda yaşanan gelişmelere işaret ettiler.

Borsa haftayı düşüşle kapattıBorsa haftayı düşüşle kapattı