Dolarda düşüş kısa sürdü

Dün yaşadığı düşüşü bu sabah da sürdüren dolar/TL, öğle saatlerinde hızlı bir yükseliş göstererek 3.67 seviyesinin üzerine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN

ABD Başkanı Trump'ın doların güçlü olduğuna yönelik açıklamalarıyla birlikte güçlenen ve bu sabah 3.6426 seviyelerine kadar düşüş yaşayan dolar/TL, öğle saatlerinde hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek 3.67 seviyesinin üzerine çıktı.

3.6786'ya kadar yükselen dolar kuru, saat 18:04 itibariyle 3.6660 seviyesinde bulunuyor. Euro ise 3.90 seviyelerinde hareket ediyor.

Dolardaki bu ani hareketi DÜNYA'ya değerlendiren Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen, "Referanduma yaklaştığımız için hareketlilik yüksek oluyor. Bu hareketliliğe şaşırmamak lazım. Eğer dolar/TL 3.70'i geçerse tekrar 3.75 seviyeleri gündeme gelebilir. Geçmezse şu an için bir tepki alımı olarak kalacak. Bugün için TL, Güney Afrika Randı'ndan sonra en çok değer kaybeden para birimi oldu. Bugün ve yarın ABD açıklanacak enflasyon rakamlarının piyasa tepkisine bakılacak." dedi.

"Referandum öncesi pozisyon alımları gerçekleşiyor"

Deniz Özel ve Yatırım Grubu Yönetmeni Orkun Gödek ise "Dün açıklamakta çok zorlandığımız bir düşüş vardı, bugün yaşanan hareket biraz da onun tepkisi. Teknik olarak 3.64 önemli destek seviyesiydi. Buradan bir tepki hareketi gerçekleşti" dedi.

Diğer taraftan yurt dışında kötü bir görüntü olduğunu kaydeden Gödek, referandum öncesi pozisyon alımlarının gerçekleştiğini vurguladı.

"Türk varlıklarına temkinli yaklaşım var"

Dolar/TL'deki hızlı düşüşün kalıcı bir hareket olmadığını belirten Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan de şunları söyledi:
"Doların global değer kaybından dolayı TL buralara gelmişti. 3.67 aşağısında kalıcı bir hareket görmedik. Referandum belirsizliği nedeniyle Türk varlıklarına temkinli bir yaklaşım var. Resmin çok net olmaması nedeniyle piyasaların uzun vadeli TL tutması için ortada bir neden yok. O nedenle dönüş hızlı oldu. TL, 3.65 aşağısında kalıcı olmadı. 3.67 üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü eğilim olabilir. Dalgalanmalar sürecektir."