Dolarda düşüş sınırlı kaldı

Ağustos ayı enflasyon rakamının açıklanması öncesi 6.73 seviyesine kadar çıkan dolar/TL, TÜFE'nin kötü bir sürpriz yapmaması ve sonrasında MB'nin faiz artırımı sinyali vermesi ile 6.52'ye kadar geriledi. Kur, ilk tepki sonrası 6.60'ın üzerine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, enflasyon verisi ve Merkez Bankası'nın faiz artırım sinyali vermesi sonrası geri çekildi.

Kur enflasyon öncesi yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 6.7330 seviyesine kadar çıktı. 

TÜFE, ağustos ayında yüzde 2.3 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15.85'ten yüzde 17.90'a yükseldi. Bu rakamların piyasa beklentilerine paralel olması ile dolar düşüşe geçti ve kur 6.62 seviyelerine kadar indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyon verisinin açıklanması sonrası 13 Eylül'deki PPK toplantısında faiz artırımına gidebileceğinin sinyalini verdi. Merkez açıklamasında "Son gelişmeler dikkate alınarak parasal duruş yeniden şekillendirilecek." denildi. Dolar bu açıklama sonrası düşüşünü hızlandırarak 6.52 civarına geri çekildi. Kur ilk tepkinin ardından yeniden 6.60'ın üzerine geldi.

Dolar/TL, saat 17.17 itibarıyla 6.6511 seviyesinden işlem görürken aynı dakikalarda euro/TL 7.7247 civarında fiyatlandı. 

TCMB'den faiz artırım sinyaliTCMB'den faiz artırım sinyali

Enflasyonda sürpriz yokEnflasyonda sürpriz yok

İmalat PMI'da art arda 5. daralmaİmalat PMI'da art arda 5. daralma

 

Bu konularda ilginizi çekebilir