Dolarda gevşek görünüm devam ediyor

TCMB'nin güçlü faiz artırımı ile geri çekilen kurda haftanın son işlem günü 6.04 seviyesi test edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe gevşek ve yatay seyirle başladı. Dolar 6.04 seviyesini test ettikten sonra 6.07 seviyelerinde işlem  görüyor.

Kur, dün Merkez Bankası’nın politika faizini piyasadaki ortalama beklentinin üzerinde artırmasının ardından sert gerileyerek 6.01’i test ettikten sonra 6.15-6.20 aralığında dengelendi.

Merkez Bankası’nın güçlü hamlesinin fiyat istikrarı ve TL’nin değeri açısından olumlu sonuçlar getireceğini vurgulayan ekonomistler, bu hamlenin TL üzerindeki potansiyel olumlu etkilerinin gelecek haftalarda daha gözle görülür hale geleceğini düşünüyor.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Orta Vadeli Program'ı (OVP) 20 Eylül'de açıklayacaklarını söyledi. 

Albayrak, Sabah gazetesinde yer alan açıklamalarında MB'nin faiz kararına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı; ihtiyaç duyulduğunda sıkılaşma yönünde yeni adımlar atacağı mesajını verdi. Merkez Bankası'nın son kararının ardından "bağımsızlık" tartışmaları kapandı; bundan sonra bu konudaki tartışmaların hiçbir gerçekliği ve karşılığı olmayacak."

Albayrak: Merkez Bankası enflasyonla mücadelede gerekli adımı attıAlbayrak: Merkez Bankası enflasyonla mücadelede gerekli adımı attı

 

Ekonomistler faiz kararını değerlendirdiEkonomistler faiz kararını değerlendirdi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir