Dolarda iki haftanın en düşük seviyesi

Dolar/TL 3.38'in altına inerek iki haftanın en düşük düzeyine geriledi. Gözler bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kurda hafta başından beri görülen geri çekilmenin ardından TL lehine fiyatlamalar devam ediyor. Geçtiğimiz cuma 3.60'la tarihi zirveyi yenileyen dolar/TL 3,38'in altına inerek iki haftanın en düşük düzeyine geriledi. Siyasilerin "TL'ye dön" çağrısı ve gelişmekte olan piyasalardaki olumlu havaya paralel düşüşünü sürdüren dolar/TL için gözler bugün açıklanması beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısında olacak. Dolar/TL 3.3835 seviyesinde.

Başbakan Binali Yıldırım EKK sonuçlarını açıklamak için saat 15:00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kararların reel sektör, istihdam, bankacılık ve finans ile dış finansman boyutunu ilgilendirdiğini, kararların arasında kısa ve orta vadeli düzenlemeler bulunduğunu ve kısa vadede hayata geçeceklerini söylemişti.

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, dolar/TL'nin hızlı bir şekilde 3.60 seviyelerine kadar yükselmesinin düzeltme hareketini de beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Yabancıların TL'de açılan kısa pozisyonlarını kapatmaya başlamasının yanı sıra bireysel ve kamu dahil kurumsal bazı yerel yatırımcılardan da yoğun döviz satımı gözlendi. Gelişmekte olan piyasalardaki toparlanma da gevşemede etkili oldu" dedi.

Uslu, "Cuma günkü EKK sonrasında bugün açıklanacak olan tedbirlerin ne ölçüde somut olacağı, kurun düşüş hareketini sürdürüp sürdürmeyeceği açısından önemli olacak. Dolar/TL'de 3.35 seviyesi ana destek olarak izlenebilir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir